Muharrem Aytaçoğlu , Makine Mühendisliği dalında İstanbul Teknik Üniversitesi’den lisans , Boğaziçi Üniversitesi’nden yüksek lisans derecelerine sahiptir.

Nisan 2013’ten Ekim 2016’ya kadar International Paper Türkiye’de Bölge Satın Alma ve Lojistik Direktörü olarak görev yapmıştır. Merkezi Tennessee, Memphis’de bulunan International Paper, kağıt esaslı ambalaj, kağıt hamuru ve kağıt üretiminde dünyanın önde gelen üreticilerindendir ve 24’ün üzerinde ülkede yaklaşık 52.000 kişi istihdam etmektedir.

M.Aytaçoğlu, pazar ve sanayi koşullarını analiz edip , tedarik önerileri geliştirmiş , yıllık 200 milyon dolar civarındaki bir bütçeyi yöneterek , ortak satın almalar için sinerji yaratmak amacıyla şirketin farklı tesislerindeki tüm satın alma sorumlulularını da koordine etmiştir.

Satın Alma ve Lojistik kariyerine Olmuksa , International Paper-Sabancı JV , ile 2002’de Satınalma ve Lojistik Müdürü olarak başlayan M.Aytaçoğlu , 1996’dan 2002’ye kadar ise Sabancı Holding’in oluklu mukavva ambalaj şirketi olan Olmuksa’da Teknik Müdür olarak görev yapmış olup üretim verimliliği ve yeni yatırımlar üzerinde , fabrika yöneticileri ile ortak çalışmalar yürütmüştür.

Kağıt ve oluklu mukavva sektöründeki muhtelif gelişmelerin bir arada takip edilebileceği bir kaynak oluşturma amacıyla geliştirilen MAYT , doğru bilgiye hızlı erişimi hedeflemektedir. Bu kaynakta paylaşılanlar sadece bilgilendirme amaçlı olup , danışmanlık hizmeti kapsamında değildir ve karar vericilere herhangi bağlayıcı bir dayanak sağlamaz. MAYT bu konuda sorumlu tutulamaz.